Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:

Måndag 8-12, 13-16

 

Tisdag - torsdag 8-12, 13-16

 

Fredag 8-12, 13-15

Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

 

Dela

Fritid och föreningar


Örkelljunga har ett aktivt föreningsliv med stor variation av idrott och kultur. Ett nära samarbete mellan kommun och föreningar resulterar årligen i stora återkommande arrangemang.

Vi hjälper till med allt som har med föreningslivet att göra så hör gärna av er till antingen Åsa Jonsson, fritid- och förvaltningsassistent, 0435 -55 003 eller Mattias Persson, föreningsutvecklare, 0435 - 55 039.

 

Våra projekt just nu

Unga lyfter Örkelljunga

Är ett projekt där vi under 2017-2018 samlar ungdomar mellan 15 - 25 år som är intresserade av ledarskap inom idrotten. Under våren anordnade vi Plattformen, som är den grundläggande idrottsledarutbildningen, samt skickade ett antal deltagare på en tvådagars konferens för unga idrottsledare i Helsingborg. I oktober anordnade vi en workshop i Evenemang och värdskap. Vi samarbetar med Skåneidrotten och projektet finansieras helt av Stiftelsen Gripen.

Projektet kommer pågå till sommaren 2018.

 

Föreningstid på skoltid - Bokelundaskolan

Under läsåret 2017/18 har vi ett pilotprojekt på Bokelundaskolan i Skånes Fagerhult där elever i årskurs 3 och årskurs 6 har utökat sitt schema med en timme per vecka för fysisk aktivitet i samarbete med föreningslivet. Under hösten har vi haft teaterlek, volleyboll, bordtennis och cirkus/akrobatik.

Medverkande föreningar just nu är Örkelljunga Hembygdsförening, Örkelljunga Volleybollklubb, Skånes Bordtennisförbund och IFALL. Under våren 2018 fortsätter vi med bland annat basket, tennis och volleyboll. Vi vill att fler föreningar är med och bidrar i ett viktigt projekt. Projektet finansieras av Region Skånes samverkansmedel.

För frågor om projekten kontakta föreningsutvecklare Mattias Persson, 0435 - 55 039 eller mattias.persson@orkelljunga.se

 

Senior Sport School

Under våren 2018 kommer vi för första gången testa Senior Sport School i Örkelljunga. För endast 300 kr får seniorer (över 60 år) under tolv veckor testa på en fysisk aktivitet per vecka samt även ett teoripass. Dessutom kommer ett par tillfällen inkludera matlagning med fokus på hälsosam mat. Efter varje teoripass bjuds det på fika.

För mer information läs häröppnas i nytt fönster