Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Brevet okt 2017


Hej, bor du på landsbygden i Örkelljunga och har tackat nej till fiber?


Kommunen vill gärna ansluta din fastighet till fibernätet.


På landsbygden i Örkelljunga kommun gräver IP Only ner fiber för användning till telefoni, TV och internet. Samtidigt sker Telias nedmontering av fast telefon och ADSL, och efterhand även det markbundna nätet. En anslutning till fibernätet är därför nödvändig för dig som boende på landsbygden för att även i fortsättningen kunna använda dessa tjänster.


I ett tilläggsavtal med IP Only lovar Örkelljunga kommun att öka täckningsgraden genom att betala totalt 630 fiberanslutningar till fastigheter där ägaren tackat nej till fiber. Vi betalar i första hand anslutningar av permanentboenden och i andra hand strategiska fritidshus som har potential att bli permanentboende. Berörda fastighetsägare kommer att få ett brev med information och avtal.


Genom att du tecknar avtal med kommunen garanteras du en fullständig installation in i bostaden.


En fiberanslutning som kommunen har betalat kan inte användas av dig som fastighetsägare men du kan överta nyttjanderätten till fiberanslutningen. Priset år 2020 är 22 900 kr. Anslutningen blir tillgänglig för användning när din betalning till kommunen är bekräftad.


Vill du teckna avtal med kommunen undertecknar du båda exemplaren av det bifogade avtalet och lämnar till kommunen. Vi skickar därefter tillbaka det ena avtalet när det undertecknats av kommunens företrädare.


Om du inte tecknar avtal med kommunen kommer fibern att läggas i tomtgräns men leveranstiden är längre på grund av att grävning och installation måste göras i efterhand. I dagsläget kan vi inte säga hur lång den leveranstiden kommer att bli.


Vill du ha mer information innan du tecknar avtalet så finns jag tillgänglig på Öppet hus om fiber. Där svarar jag på frågor om avtalet och IP Only svarar på frågor om hur det rent praktiskt kommer att fungera med grävning och installation i bostaden. I andra hand är du välkommen att kontakta mig för att boka besök.


Tid: 17 och 18 oktober klockan kl. 10.00-12.00 och 13.00-16.00.
Plats: Örkelljungasalen i kommunhuset, Biblioteksgatan 10, Örkelljunga.


Besök kommunens webbplats för information om fiber, www.orkelljunga.se/fiber