Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Satsningar på godkända yrkesbevis för undersköterskor

Under året har många efterfrågat en stödjande och aktiv roll hos arbetsgivare för att främja ansökningar om yrkesbevis för undersköterskor.

Syftet är att säkerställa kvalitetsnivån kopplad till medarbetarnas yrkeskunskaper och kompetensförsörjning. I Socialstyrelsens yrkesbevis ingår olika krav exempelvis språk, utbildning och yrkesprogramsnivå.

Socialnämndens arbetsutskott har godkänt socialförvaltningens förslag att stå för engångsbelopp för avgiften på 320 kr för ett yrkesbevis som är godkänt, senast 31 januari 2024. Detta omfattar tillsvidareanställda och vikarier. Medarbetare som redan sökt yrkesbevis omfattas också av denna satsning. Den totala kostnaden kan motsvara cirka 120 000 kr.

- Genom denna satsning försöker vi uppmuntra personal att söka yrkesbeviset. Det blir både kvalitetsarbete och kompetensförsörjning. Beviset höjer yrkets status och tryggar upp kompetensnivå för personal som utför hjälpinsatser hos våra äldre. Vill vill skapa möjlighet där avgiften inte är ett hinder, säger Stefan Svensson, socialnämndens ordförande.

- Intyget kan höja kvaliteten då det kräver att personalen uppfyller de krav som Socialstyrelsen ställer. Skulle man inte få godkänt då kan medarbetare tillsammans med sin chef göra en plan för att komma i mål med det, säger Henrik Linderos, socialnämndens viceordförande.

- Många medarbetare ställer om för att hushålla tilldelade resurser på ett bättre sätt. Praktexempel är logistiken för läkemedel, ansvarsfull beställning och användning av engångsskyddsmaterial samt personal som hjälper kollegor i andra verksamheter. Med stöd från statsbidrag kan vi finansiera och tillmötesgå denna efterfrågade satsning i år. Förhoppningsvis kan det leda till ökad andel godkända yrkesbevis hos vår personal, säger Gabriela Arvidsson, socialchef.

Rätt att använda yrkestiteln undersköterska

Rätt att använda yrkestiteln undersköterska