Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Vision 2040

Kommunfullmäktige beslutade den 14 december 2020 att anta följande vision för Örkelljunga kommun:

Örkelljunga - närmare naturen, närmare människorna, närmare livet.

Örkelljunga -
närmare naturen, närmare människorna, närmare livet!

I Örkelljunga är naturen inte bara en plats du besöker - det är hemma.

Med vårt rika och varierande landskap, våra djupa gröna skogar, hagar omgärdade av stengärdsgårdar, härliga badplatser med sandstränder, gräsmattor, badbryggor och hopptorn och vackra blå sjöar, erbjuder Örkelljunga kommun något för alla - från bad, fiske och båtliv, till vandring, motion och avslappning.

En plats där slätten möter skogslandskapet och där sjöar och strömmar ger ett sagolikt skimmer.

Småskaliga värden och storskaliga möjligheter.

För den som vill slå sig ner hos oss erbjuder Örkelljunga något för alla. Från de mest moderna lägenheterna och de historiska husen i våra tätorter, där villabebyggelse blandas med flerfamiljshus i trivsamma bostadsområden, till våra många pittoreska gårdar och mindre torp på landsbygden.

Oavsett vilket livsstilsval du väljer kan du förverkliga det i Örkelljunga.

Örkelljunga erbjuder en mer avstressande livsstil med sin närhet både till naturen och till bekvämligheterna i närliggande städer.

En hälsosammare framtid, ett barn i taget.

Vår skola skapar en kreativ och levande miljö där barn kan känna sig trygga och delaktiga, kan växa och lära sig på en plats där fysisk, mental, social och kulturell hälsa samverkar för att skapa den bästa framtiden för oss alla.

Vår skola är en mötesplats där det finns ett naturligt flöde mellan vila och rörelse, ute och inne, analogt och digitalt, lärande och växande.

Vision för Örkelljunga 2040

Arbetet med visionen inleddes under hösten 2019 genom möten med förtroendevalda och fortsatte sedan i form av möten med allmänheten och anställda, samt genom en enkät som vände sig till alla kommuninvånare.

Genom att sammanställa alla deltagares uppfattningar om och förhoppningar för Örkelljunga har våra politiker nu enats om den nya visionen som visar våra gemensamma mål och vad vi vill fokusera på, fram till år 2040.