Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Feriepraktik

Du som är född 2006, 2007 eller 2008 och boende i Örkelljunga har chansen till jobb under sommarlovet. Detta kallas feriepraktik. Det är en chans för dig att tjäna lite extra pengar och samtidigt få en första inblick i arbetslivet.


UPPDATERING AV INFORMATION

Du som har fått en plats ska ha fått information om det. Tisdagen den 11 juni kl 15:45 är du som har fått en feriepraktikplats välkommen till med eller utan föräldrar (eller någon annan närstående) på introduktionsträff.

PLATS: FORUM (lokal: Blackbox), Kungsvägen 22 i Örkelljunga

TID: Tisdag 11 juni kl 15:45-18:00

Vi börjar med fika kl 15:45. Introduktionen börjar sedan kl 16 och du kommer träffa din blivande chef och handledare. Vi slutar senast kl 18.

Har du haft en särskild period som önskemål så kommer du att få det. Däremot får alla av naturliga skäl inte sina förstahandsval. Men de allra flesta som inte får sitt förstahandsval får sina andrahandsval, några få sina tredjehandsval. Fördelning av platserna pågår och senast på introduktionsträffen får du reda på vilken plats du har fått.

Det finns några platser kvar och har man inte fått en plats men fortfarande är intresserad, går det bra att skicka ett mail till ann-sophie.armerin@orkelljunga.se eller SMS till 073-4291205. Det kommer inte finnas möjlighet att svara i tel tyvärr.


Jobben är inom kommunens verksamheter och det finns flera olika saker du kan göra beroende på vad du är intresserad av.

Vem kan söka?

Du som är född 2006, 2007 eller 2008 och boende i Örkelljunga kommun kan söka sommarjobb under 2024.

Sökande som inte har jobbat i kommunen tidigare har förtur.

Ansökan om feriepraktik

Det går inte att ansöka till sommarens feriepraktik längre.

Perioder för feriejobb 2024

 • Period 1: vecka 25-27
 • Period 2: vecka 29-31
 • Variationer kan förekomma på vissa arbetsplatser

Jobben vi erbjuder

Örkelljunga kommun erbjuder jobb inom flera olika arbetsområden. Det finns flest jobb inom äldreomsorg och barnomsorg, men det finns också andra jobb som du kan kolla in.

Vi kommer tyvärr inte att kunna erbjuda alla som söker en plats eftersom antalet sökande brukar vara betydligt fler än antalet platser. För att öka dina chanser att få ett jobb är det bäst att fylla i så många arbetsområden som möjligt när du ansöker.

I år kommer vi erbjuda platser inom:

 • Äldreomsorg
 • Barnomsorg
 • Service och underhåll
 • Gata/park och naturskötsel
 • Vaktmästeri
 • Bibliotek
 • Kök
 • Administration/kontor

Få svar på dina frågor om feriepraktik

Här hittar du vanliga frågor och svar om feriepraktikplatserna.

Ansökan öppnar den 22 februari 2024 och du kan söka fram till och med 31 mars.

Ungdomar som är födda 2006, 2007 eller 2008 och som bor i Örkelljunga kommun kan söka plats för sommaren 2024.

Efter urval under april månad matchar vi de sökande mot våra tillgängliga platser. Om du inte jobbat i kommunen tidigare har du förtur. Planering kring platsfördelning pågår och senast den 11 juni kommer du få reda på vilken plats du har fått.

Ett första besked skickades ut (via e-post) den 26 april till dig som gått vidare till nästa omgång i urvalsprocessen, där du ombads svara via e-post om du fortfarande är intresserad och vilka fyra arbetsområden, i rangordning, som du kan tänka dig att göra din feriepraktik på. Du som redan mailat in dina önskemål kan bortse från det och bara maila om du fortfarande är intresserad. Du har till och med 10 maj på dig att svara (via e-post).  

Det är viktigt att du kontrollerar din e-post och lämnar svar om intresse kvarstår. Om du inte svarar på bekräftelsen (tackar ja) kommer du förlora din plats. Det är många sökanden och alla kommer tyvärr inte kunna erbjudas en feriepraktikplats.

Den 13 maj kommer det vara klart vilka som slutligen har gått vidare och erbjudits en feriepraktikplats. Under maj månad kommer vi tillsätta eventuella reserver.

Du som fått svar att du inte har gått vidare i urvalet men har anmält intresse av att stå kvar som reserv kan eventuellt erbjudas en plats om det fram till och med 10 maj finns de som inte har svarat eller inte är intresserade längre och det blir platser över.

VIKTIGT: svar och eventuella frågor tas ENDAST emot via mail, antingen till ann-sophie.armerin@orkelljunga.se eller via annonsens webbplats.

I ansökningsformuläret ansöker du till ett arbetsområde, inte en specifik plats. Om du blir antagen så kommer vi placera dig och meddela dig vilken arbetsplats du blir tilldelad. Perioderna kan variera mellan arbetsplatserna.

Du arbetar i snitt sex timmar om dagen under tre veckor. Arbetstiderna varierar men är under dagtid och på helgfria vardagar, totalt 90 timmar per period. Midsommarafton är en röd dag och inträffar under period 1. I samråd med din chef/handledare gör ni upp om och när du kan arbeta in den tiden.

Timlönen (inkl. semesterersättning) sätts efter ålder. Om du är under 18 år tjänar du 86 kr/timmen och från att du har fyllt 18 år tjänar du 100 kr/timmen. Lönen är skattepliktig men du kan begära skattejämkning genom att kryssa för, på din tidrapport, att du tjänar under beloppsgränsen. Mer information om exakt vilka timlöner som gäller för 2024 kommer ut senare under våren.

Mer information om skattejämkning på www. skatteverket.se Länk till annan webbplats.

Lön till samtliga utbetalas genom Swedbank. Anmälan om lönekonto görs till Swedbank om utbetalning önskas till annan bank.

Ingen lön eller ersättning utbetalas för sjukanmälda dagar. Det krävs minst sex månaders inkomst av arbete för att kvalificera sig för SGI (sjukpenninggrundande inkomst) hos Försäkringskassan.

Du som får en feriepraktikplats inom barnomsorgen behöver uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. Du ska ha med det på din första arbetsdag så beställ det i tid då det kan ta en till tre veckor att få det hemskickat.

Utdrag från belastningsregistret krävs för att säkerhetsställa att den sökande inte begått brottslighet som kan påverka verksamheten. Samtliga som söker en tjänst med detta krav måste ge detta brev till arbetsgivaren. Du kan bara begära ut ett utdrag om dig själv. Du ansöker hos polisen via en blankett som du kan hitta på deras hemsida.

Utdrag ur belastningsregistret når du via polisens webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakta oss så hjälper vi dig!
Kontaktuppgifter till ansvarig chef hittar du längst ner på denna sidan.