Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Patientnämnden

Patientnämnden är till för dig som har synpunkter, klagomål eller frågor när det gäller hälso- och sjukvården, vården inom kommunen samt folktandvården i Skåne.

Om du har frågor eller synpunkter på din vård eller det bemötande du fått, tala i första hand med personalen eller verksamhetschefen där du har behandlats eller vårdats. Känns det svårt att framföra synpunkterna till personalen kan du vända dig till patientnämnden.

Adress: Patientnämnden Skåne, Region Skåne, 291 89 Kristianstad
Telefon: 077-011 00 10
Mejl: patientnamnden.kansli@skane.se

Patientnämndens tjänstemän och politiker har tystnadsplikt. När du vänder dig dit får du kontakt med någon tjänsteman på patientnämndens kansli i Kristianstad eller Lund.

Kostnadsfri hjälp

Patientnämndens uppgift är att kostnadsfritt hjälpa patienter och närstående med eventuella problem som uppstått i kontakten med hälso- och sjukvården. Patientnämnden är opartisk och det finns möjlighet att vara anonym.

Dina synpunkter är viktiga

Nämnden gör utredningar, föreslår lösningar och kan även förmedla kontakt till andra myndigheter. Patientnämnden tar också initiativ till förändringar för att stärka patientens ställning och förbättra vården. Därför är synpunkter viktiga.