Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Reception:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Olycksförebyggande arbete

Räddningstjänstens olycksförebyggande arbete bedrivs på flera olika plan i kommunen. Bland annat sprider räddningstjänsten information kring hur du kan förebygga brand och andra olyckor i det egna hemmet. Du kan läsa mer om detta under Din säkerhet.

Räddningstjänst

Målet för räddningstjänsten är att medverka i åtgärder som förebygger bränder och olyckor. Vi ingår i en skadehjälpande organisation som på ett snabbt och kvalificerat sätt ska lindra och begränsa uppkomna skador på människor, egendom och miljö inom Örkelljunga kommun.

Kontakta Räddningstjänsten Skåne Nordväst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

RSNV

Kommunerna Helsingborg, Ängelholm och Örkelljunga ingår i kommunalförbundet Räddningstjänsten Skåne Nordväst. Förbundet ska stärka och utveckla räddningstjänsten.

Ett räddningstjänstförbund är en typ av kommunalförbund och regleras i kommunallagen. Förbundet leds av en förbundsdirektör som lyder under en direktion. Direktionen består av förtroendevalda från medlemskommunerna.

Huvudstation för Räddningstjänsten Skåne Nordväst är station Bårslöv som ligger i Helsingborg. I övrigt ingår tre heltidsstationer, fem deltidsstationer och tre räddningsvärn.

Information om förbundet och kontaktvägar finns att hitta på deras webbplats: www.rsnv.se Länk till annan webbplats..

Förbundet finns även på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Twitter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kan du följa de senaste nyheterna inom förbundet, information om större olyckor i Skåne Nordväst och få tips och råd om hur du gör din vardag lite tryggare.