Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Skilsmässa

Många barn har föräldrar som har skilt sig eller är på väg att skiljas. En separation är sällan bra för ett barn. I vissa fall kan barn känna lättnad, men oftast är känslan oro, ilska och sorg.

Skuldkänslor

Det är vanligt att barn känna skuld över att föräldrarna skiljer sig. Ibland upplever barn att det är deras eget fel. Det är aldrig barnens fel att föräldrarna skiljer sig och det är alltid föräldrarnas uppgift att se till att barnen får ett ordnat liv.

Barn och ungdomar

Hos oss kan du få stöd och hjälp med problem som uppstår i hemmet på fritiden eller i skolan. Genom samtal och information kan du få idéer om hur du på bästa sätt hanterar situationen.
Läs mer om Barn och ungdomar

SES - digital hjälp till skilsmässofamiljer

SES är ett digitalt och interaktivt verktyg som kan hjälpa föräldrar och barn att hantera den livskris som en skilsmässa eller separation ofta innebär. Läs mer om SES

Familjerådgivning

Förhoppningar om en god och varaktig relation utsätts ofta för många prövningar. Redan under förälskelsen, då relationen verkar så hoppfull, kan tvivel och påfrestningar dyka upp.
Läs mer om Familjerådgivning

Familjerätt

Familjerätt är den del av civilrätten som reglerar familjens rätt och familjemedlemmarnas inbördes rättigheter och skyldigheter. Läs mer om Familjerätt