Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:
Telefonväxel:
Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13

Entrédörr till kommunhuset:
Vardagar 8-12, 13-14
Lunchstängt 12-13


Växeln stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

Familjerätt

Alla barn har rätt till trygghet tillsammans med sina föräldrar. Familjerätten ska arbeta för att barn och föräldrar ska få stöd och hjälp i familjerättsliga frågor med barnets bästa som utgångspunkt.

Exempelvis vid separationer och skilsmässor är det inte ovanligt att föräldrar har svårt att samarbeta och göra överenskommelser gällande barnet. För barnets del är det viktigt att föräldrarna får stöd och hjälp att själva hitta lösningar för vad som är bäst för barnet.

Familjerätten kan hjälpa dig med frågor om:

  • Adoption
  • Fastställande av faderskap och föräldraskap
  • Samarbetssamtal och avtal
  • Utredning gällande vårdnad
  • Vårdnad, boende och umgänge

Familjerätten i Örkelljunga kommun drivs i samarbete med Helsingborgs kommun. Det innebär att en stor del av handläggningen av familjerättsliga frågor sker i Helsingborg, men det finns möjlighet att träffa handläggare i Örkelljunga. Fastställande av faderskap sköts fortsatt av Örkelljunga kommun.

Råd och stöd i familjerättsliga frågor

Har du behov av råd och stöd gällande familjerättsliga frågor? Kommuninvånarna i Örkelljunga kommun har möjlighet att få råd och stöd via telefonnummer 042-10 36 00. Det är familjerättshandläggare i Helsingborgs stad som besvarar samtalen. Rådgivningen är kostnadsfri. Telefonrådgivningen är öppen helgfria måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 10.00-12.00, och helgfria onsdagar klockan 15.00-17.00. Därutöver finns rådgivning specifikt om faderskap och föräldraskap på tisdagar klockan 12.30-13.30 och torsdagar klockan 08.30-09.30.

Sekretess

Handläggning av ärenden inom familjerätten omfattas av sekretess, i enlighet med reglerna i offentlighets- och sekretesslagen (OSL).