Kontakta oss

Telefon:

0435-550 00

E-post:

kommunkontor@orkelljunga.se

Besöksadress:

Biblioteksgatan 10, Örkelljunga

Öppettider:


Vardagar 8-12, 13-15
Lunchstängt 12-13


Växel och reception stänger kl 12.00 dag före röd dag samt dag före julafton, nyårsafton och midsommarafton.

SES - digital hjälp till skilsmässofamiljer

SES står för "Samarbete efter skilsmässan". Det är ett digitalt, interaktivt verktyg som ska hjälpa föräldrar och barn att hantera den livskris som skilsmässa eller separation ofta innebär. SES kan användas inför, under och efter en separation. Det är ett stöd för föräldrar för att göra tillvaron så bra som möjligt för barn och föräldrar i samband med skilsmässa och separation.

SES är uppdelad i 18 olika delar/moduler. Grundmodulen på drygt 30 minuter kan kompletteras med en rad andra avsnitt som är anpassade efter olika situationer som kan uppstå vid en separation. Det finns till exempel verktyg för självreflektion, verktyg för att få kunskap och exempel på reaktioner hos barn och föräldrar vid separationer och verktyg att själv fundera över vilka val som görs i samband med en separation. Och kunskap om hur förälder berättar för barn om valen som görs.

Det går att använda SES helt anonymt närhelst på dygnet, och det går att logga in hur många gånger som helst. Det finns ingen väntetid.

Så används tjänsten SES

För att kunna använda tjänsten krävs folkbokföring i kommunerna Helsingborg, Båstad, Klippan, Svalöv, Åstorp, Örkelljunga eller Höganäs. Användarnamn och lösenord fås genom att maila, ringa eller chatta med Helsingborg kontaktcenter Länk till annan webbplats., webbplatsen helsingborg.se.

Inga personuppgifter sparas.